بازدید سایت خود را میلیونی کنید

مطالب پیشنهادی از سراسر وب

» خمینی شهر |تاریخ ، فرهنگ ، سوغات و صنایع دستی و گردشگری

خمینی شهر |تاریخ ، فرهنگ ، سوغات و صنایع دستی و گردشگری

خمینی‌ شهر یکی از شهرهای قدیمی در شهر اصفهان است وسفر به شهر خمینی‌ شهر و بازدید از بناهای تاریخی‌ اش مانند سفر در زمان و آشنایی با تمدن کهن این سرزمین است. این شهر پایتخت ساسانیان بوده و همین موضوع نشان دهنده اهمیت خمینی‌ شهر در طول تاریخ است.سده یا خمینی شهر، از شهرهای استان اصفهان با ابنیه قدیمی، مساجد، قلاع و گورستانهای شناخته و ناشناخته حکایت از روزگارهای کهن با حوادث و رویدادهای مختلف دارد.

خمینی شهر با ابنیه قدیمی، طبق شواهد قدمتی برابر اصفهان دارد. با وجود بسیاری از مساجد، امامزاده ها، دانشمندان و نویسندگان درحال ویران شدن است و نشانه های میراث فرهنگی آن بتدریج نابود می شود.با گردش در گوشه وکنار شهر، با قدمت چندهزارساله شهر و مساجد، امامزاده ها و آرامگاه های دانشمندان و نویسندگان نامی این شهر، ازجمله آرامگاه «ابن مردویه» آشنا خواهید شد

خمینی شهر زمانی17 مسجد قدیمی داشته که شش مسجد کاملاً ویران شده است، از یک مسجد تنها گلدسته ها و شبستانی به جا مانده است. و ده مسجد دیگر درحال ویران شدن است. این شهرقدیمی که نامقدیم آن «سده » است آرامگاه چهار امامزاده به نامهای «امامزاده سیدمحمدنجم الدین»، «ابراهیم درب سید» و «ابراهیم باواگان و «امامزاده سیدمحمد» است که تنها، بنایامامزاده سیدمحمد را اوقاف بازسازی می کند. در دوقبرستان قدیمی خمینی شهر دههاسنگ قبر ۷۰۰ساله وجود دارد که بعضی از آنها را می توان در گورستان « ورنوسفادران هفت رنگ» مشاهده کرد. دراین گورستان قریب ۱۰۰قطعه سنگ عمودی و افقی به خطوط عربی، فارسی و نقش شیر وجود دارد.

جاذبه های گردشگری ساحلی که کمتر به آن ها پرداخته شده! مطلب مرتبط جاذبه های گردشگری ساحلی که کمتر به آن ها پرداخته شده!

قلعه و برجهای «کهندژ» که در زیر خروارها خاک مدفون است ازدیگر قلعه های شهراست که با وجود ویرانه های آن زبانزد مردم و تاریخ نویسان است.

قنات «دیمتریان » که دوهزارسال پیش به دستور پیروزشاه ساسانی حفر شده است، از دیگر بناهای خمینی شهر درحال ویران شدن است و قسمت های کمی از آن باقی مانده است .

ایوانها و کاروانسراهای فراوان در خمینی شهر از شواهد دیگر تاریخی است که مورد بی مهری قرار گرفته است. کاروانسرای «خوشاب» (که تنها دیواره های آن باقی است) ، تالار و دیوانخانه «سرتیپ امینی سدهی» (حاکم اصفهان) و ایوان «گزیها» ازجمله ایوانها و کاروانسراهای خمینی شهراست.

تالار «دایی رحیم » تنها تالار سالم این ایوان است که با قدمتی ۱۰۰ساله برپا مانده است. ارسی، شیشه و منبت کاری ازبارزترین ویژگیهای بنا است که توسط سه وارث سرتیپ امینی نگهداری می شود. دوخانه«محمدعلی خان و نصرت الله خان» درکنار خانه سرتیپ سدهی از دیگر خانه های قدیمی است. خانه نصرت الله خان به سبک بختیاری و خانه های شهرکرد ساخته شده است و تصاویر به مانند سربازان هخامنشی در تخت جمشید، بر روی سنگهای آن حجاری شده است

تونل کهندژ قدیمی ترین محله «سده » (خمینی شهر) است که دو هزار و پانصدسال قدمت دارد. کهندژدارای خانه ها و قلعه های زیادی بوده است . درخانه «غلامعلی پرنده » درمحله کهندژ تونلی کشف شده که قطر آن به ارتفاع یک چهارپا بود و طول آن به پنج کیلومتر می رسید. مردم محلی می گویند از این تونل دربسیاری از کتب قدیمی نقل شده و نیاز به حفاری و شناسایی کامل دارد. غیر از اینها دهها اثر و بنای تاریخی ویران شده درخمینی شهر یا همان «سده» وجود دارد که لازم است میراث فرهنگی باتوجه به این آثار و قدمت منطقه نسبت به شناسایی این گنجینه های تاریخی اقدام کند.

قدمت خمینی شهر

بسیاری از رویداد های تاریخی شهرستان خمینی شهر متأثر از وقایعی است که در اصفهان به وقوع پیوسته است. با این وجود قدمت تاریخی این منطقه به زمان ساسانیان می رسد، کهن دژ که بر سر راه اصفهان قرار دارد ، گویا پایتخت ساسانیان بوده است. در دوران اسلامی نیز این ناحیه از اهمیت زیادی برخوردار بوده و وجود مسجد جامع بزرگ در کوی خوزان ، شهر بودن آن را در گذشته می رساند. چرا که مسجد جامع از ویژگی های شهری است و روستاها فاقد آن می باشند. در یورش محمد افغان به اصفهان، مردم سده دلیرانه پایداری کرده و شمار زیادی از لشکریان محمود را به اسارت گرفتند.

فاصلۀ شهر (خمینی شهر) تا اصفهان 8 کیلومتر می باشد. شهرستان خمینی شهر در مغرب استان اصفهان قرار گرفته و از سوی شمال به شهرستان برخوار و میمه، از جنوب به شهرستان فلاورجان، از مشرق به شهرستان اصفهان و از مغرب به شهرستان نجف آباد محدود می شود. این شهرستان یکی از خوش آب و هواترین و با صفاترین نواحی استان اصفهان است. خاک آن از رودخانه زاینده رود آبیاری می شود و تمامی نهرهایش پر آب است. علاوه بر آن کاریزهای مهمی نیز دارد که سبب گردیده است سه چهارم خاک این شهرستان باغ های بزرگ میوه و یک چهارم آن کشتزار باشد.

مادی «قمیش» از میان زمین های جنوبی شهرستان می گذرد و چون در محل جدا شدن از رودخانه با چشمه ها پیوند دارد، آب آن هرگز تمام نمی شود.

گونه های میوه و فرآورده های زمینی مانند گندم، جو، خیار، خربزه، حبوبات، تنباکو، در این شهرستان بعمل می آید و بعضی از انواع آن چون خربزۀ بهارۀ کوشک و انگور و گیلاس نصرآباد و گورتان شهرت دارد و نظیر آن در دیگر نقاط یافت نمی شود.

آب و هوای آن معتدل و خشک است. بیشترین درجۀ حرارت در تابستان ها 39 درجه بالای صفر و کمترین آن در زمستان ها 8 درجه زیر صفر می باشد.

مسجد جامع خوزان

در خمینی‌شهر قرار دارد دارای قدمتی 700ساله است که در زمان ایلخانیان ساخته شده . بنای این مسجد روی آتشکده باستانی دوره ساسانی بنا شده است. این مسجد علاوه‌ بر سبک معماری قدیمی‌، از نظر تزیینات و ظریف‌کاری‌ های داخلی اهمیت زیادی دارد. مسجد جامع خوزان یکی از جاذبه‌های تاریخی است که توجه توریست‌ ها و گردشگران داخلی و خارجی را به خود جلب می‌کند.

خمینی شهر از سه ده به نامهای خوزان، فروشان و ورنوسفادران بوجود آمده بود، به آن (سه ده) می گفتند که بتدریج بر اثر گسترش این دهات و اتصال آن به یکدیگر به همایون شهر و سپس خمینی شهر تغییر نام داد.

موقعیت جغرافیایی خمینی شهر

شهرستان خمینی شهر با مساحتی برابر 175کیلومتر مربع ، در منطقه بلوک ماربین و در 12کیلومتری شمال غربی اصفهان واقع شده که از شمال به شهرستان برخوار و میمه ، از شرق و شمال شرقی به شهرستان اصفهان ، شمال غربی و غرب به شهرستان نجف آباد ، و از جنوب و جنوب غربی به شهرستان فلاورجان و رودخانه زاینده رود محدود می‌شود

دیدنی‌های خمینی شهر می‌توان به خانه سرتیپ سدهی، خانه تاریخی زهتاب خوزان، عصارخانه صفوی، مجموعه حمام‌ها ، مجموعه مساجد، برج کبوتر بوستان مهر، خانه تاریخی خلیلی‌ها، آرامگاه ابن مردویه و همچنین جاذبه‌های طبیعی مانند غار دستکند قهرمان به قدمت دوران عیلامی، چشمه بژن، دره مویی، چشمه لاوه و پارک جنگلی اشاره کرد. شاید جالب باشد بدانید اولین پارک رشد علم و فناوری یونسکو در خاورمیانه نیز در خمینی شهر واقع شده است.

سوغات

در شهرستان خمینی شهر هر ساله بیش از 12نوع گلابی از نژادهای مختلف بهره برداری می‌شود. فصل برداشت گلابی در این شهرستان از اوایل مرداد آغاز شده و تا اواسط شهریور ادامه دارد. با این‌حال گلابی نژاد سیبری که کمی دیررس‌ تر از سایر نژادها است، در فصل پاییز برداشت می‌شود و بدون نیاز به سردخانه تا پایان اسفند ماه نیز قابل مصرف و نگهداری است. سیبری میوه ای خوشمزه و آبدار با طعم گلابی است که عطری مانند سیب نیز در خود به همراه دارد. خمینی شهر یکی از تولیدکنندگان اصلی گلابی در کشور است. همچنین، این شهر تولید کننده نوعی تنباکو به نام تنباکوی طلایی است که به صورت کلی به خارج از کشور صادر می‌شود. و همچنین، از آنجایی که بزرگترین شهرک گلخانه‌ای کشور در خمینی شهر واقع شده است، این شهر از بزرگترین تولید کنندگان محصولات گلخانه‌ای، انواع کاکتوس و گل در کشور شناخته می‌شود.

از دیگر مشاغل درآمد زای خمینی شهر می‌توان به خاتم کاری، قلمزنی، موزائیک سازی، سنگبری، نساجی، دباغی و حوله بافی اشاره کرد. کارخانه های سنگبری شهرک صنعتی محمودآباد و شهرک صنعتی دوشاخ ، پایتخت سنگ ایران به شمار می‌روند و از شهرتی جهانی برخوردار هستند.

بخش‌ها و محله‌ها

این شهر در تقسیم بندی به سه محله بزرگ خوزان فروشان و ورنوسفادران تقسیم می‌شود باید گفت چند محله بزرگ دیگر هم با قدمت چند هزار ساله در حومه این شهر وجود دارد که از آن جمله : آدریان ، دستگرد قداده ، اسفریز، اندآن ، هرستان ، قرطمان ، روستاهای تیرانچی ، قلعه امیریه و شهرهای کوشک ، درچه و اصغر آباد را می‌توان نام برد و به همراه بخش‌های جدیدی چون منظریه ، هفتصد دستگاه ، باقر العلوم ، کوی صبا کوی آزادگان ، کوی مهستان و ارغوان

زبان

مردم خمینی شهر به زبان فارسی و لهجه‌ای که خیلی شبیه به مردم اصفهان است صحبت می‌کنند که با کمی دقت قابل تشخیص است اما در محله ورنوسفادران، گویشی به نام ولاتی استفاده می‌شود. ( این گویش در اطراف اصفهان نیز بکار می‌رود و شباهت زیادی با زبان ارمنی دارد ) .

طبیعتِ خمینی‌شهر

از نظر آب و هوا می‌توان این شهر را یک منطقه معتدل نامید. برخی مناطق طبیعی این شهر به شرح ذیل است:

چشمه بژن

چشمه هورموده

چشمه حسن و حسین

چشمه آخوند

چشمه لادر

چشمه لادوزخ

راه مانده علی

دره مویی

منطقه کارخانه اسفالت

منطقه حفاظت شده قمیشلو

چشمه لاوه یا لاوی

باغات خمینی شهر

پارک جنگلی

کوه‌های اطراف

بام سبز

چشمه لادر

از جمله پدیده های طبیعی شهرستان خمینی شهر می توان از چشمه لادر نام برد. چشمه لادر از دل کوههای شمال غربی خمینی شهر جاری می شود و در ایام مختلف سال آب آن کم و زیاد می شود. چشمه لادر به دلیل همسایگی با قمیشلو، پارک ملی حیات وحش مرکز ایران، شکارگاه بوده و گونه هایی از جانوران منطقه را در خود جای می داده که امروزه به ندرت یافت می شوند. این منطقه دارای چشمه های طبیعی و غارهای زیبایی (در حال حاضر امکان بازدید عموم از غار میسر نیست ) است که در سالهای اخیر شهرداری خمینی شهر با احداث تأسیسات برق رسانی، آب رسانی، ایجاد راه و تجهیزات لازم امکان بهره مندی همشهریان ومسافران عزیز را از این جاذبه طبیعی فراهم آورده است.

مشاهیر خمینی شهر

ادبا ، فضلا و فلاسفه و حکیمانی چون آیت الله احمد فیاض ، آیت الله براتعلی مشکات ، آیت الله حاج شیخ جواد جبل عاملی ، آیت الله حیدر علی صلواتی  ، آیت الله رمضانعلی املایی ،  آیت الله سید جمال الدین صهری ، آیت اله سید محمد باقر درچه ای ، آیت اله سید محمد مهدی درچه ای ،  آیت الله سیدمحمد احمدی ، آیت اله عطا اله اشرفی ، آیت اله فیض الاسلام ، آیت الله محمد هادی معرفت ، آیت اله سید مصطفی مهدوی هرستانی ،  استاد مرحوم حاج حیدری (خواسته ) ، پروفسور سید ریحان ظهیر میردامادی ، دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی ، دکتر میر حامد حسین سیادت ، سید مجتبی میرلوحی( نواب صفوی ) ، پروفسور سید حسن میردامادی ،پروفسور سیف الله جعفری ،حکیم ابن مردویه ، حکیم ماه فرخی ، شاعر توانا سروش، و هزاران هزار هنرمند پرورده این خاک و این منطقه می باشند که به حق مایه فخر همه فارسی زبانان ایرانی هستند.

غار دستکند قهرمان

غار دستکند قهرمان یکی از شگفتی‌های طبیعت است و مورد توجه غارنوردان و گردشگران زیادی است.

این غار در میانه کوهی سنگی قرار دارد. یک قسمت غار آب‌انبار است که هنوز هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. قسمت دیگر غار، که دسترسی به آن آسان نیست، مربوط به دوران غارنشینی است. دیواره‌ها و سقف غار در آن قسمت به دلیل قندیل‌های مخروطی‌شکل بسیار دیدنی است.

آتشگاه خمینی شهر

این بنای تاریخی در میان منطقه سرسبز ماربین در اصفهان و در فاصله اندک از رودخانه زاینده رود قرار گرفته است. اکثر مورخین آن را منسوب به دوره ساسانی می دانند. در کتب مورخین قرون دوم- سوم ه.ق احداث آتشکده به پادشاهان افسانه ای و اساطیری همچون طهمورث و کیکاووس منسوب شده است. برخی مورخان نیز آورده اند: «اردشیر در اصفهان به یک روز سه آتشکده ساخت. یکی را هنگام برآمدن آفتاب، دیگری را هنگام ظهرکه خورشید در میانه آسمان باشد و سومی را هنگام غروب آفتاب». نخستین به نام «شهراردشیر» در جانب قلعه ماربین قرار دارد. همچنین «کرتیر» از آتشهایی که در زمان او در سراسر «ایرانشهر» برپا شده نام می برد که یکی از شهرها «اسپهان» است. مسعودی از مورخان قرن سوم هجری و ابن رسته مورخ قرن چهارم هجری ذکر کرده اند که در زمان بازدیدشان از بنای آتشگاه، آتشکده همچنان روشن و پابرجا بوده است. این مجموعه برفراز کوهی منفرد، از جنس سنگهای رسوبی، و نه چندان بلند به ارتفاع 100 متر واقع شده است

کهندژ 

کهندژ از نظر تقسیمات شهرهای پیش از اسلام به بنایی گفته می شد که بخش اداری و نظامی را تشکیل می داد و دیواری بلند این مجموعه را از سایر نقاط مجزا می کرد. کهندژ جایگاه و سکونتگاه پادشا ه، حکام و درباریان بود. این بخش در مرکز و بهترین نقطه شهر و اغلب در سطحی بالاتر از سایر نقاط جای داشت و بوسیله دروازه ای به بیرون راه داشت.

فروشان یا فَرَوَشان

یکی از سه روستای سده یا شهرستان خمینی شهر کنونی است. فروهر در اوستا بصورت Faravashi ، در پهلوی «فرود» و در فارسی فرور و فروهر یا فَرَوَهَر آمده است. از شکوه و فر آنهاست که گیاهان از زمین در کنار چشمه ساران پایان ناپذیر می رویند. از شکوه و فر آنهاست که ستارگان در بالا راه خود را می پیمایند. سراسر زندگی مردم خوشی و نیروی آنان و همه نظم جهانی هم برروان پاک نیاکان پایه گذاری شده است

خوزوان یا خوزان 

خوزوان یا خوزان از واژه «خوز» و «ان» نشانه کثرت و جمع تشکیل شده است. خوز در سنگ نوشته های شاهنشاهان هخامنشی به قوم عیلامیان و از سرزمین آنها گفته می شده که در منطقه کوهستانی بین النهرین تا فلات ایران گسترده شده است. همچنین گفته می شود خوزان به محل طلوع و درخشیدن خورشید اطلاق می شود.

ورنوسفادران

ورنوسفادران یا بن اصفهان نیز به دوران ملکشاه سلجوقی بازمیگردد. به هنگام حاکمیت سلجوقیان ورنوسفادران توسط ملکشاه سلجوقی نامگذاری شد که نام اجداد قوم «ورنوسی» گارد سلطنتی ملکشاه بوده است.

آدریان

آدریان یا درب مهر، آتشگاهی کوچکتر از آتشگاههای اصلی را گویند. در آدریان نیز آتش ورجاوند شعله ور بود. با توجه به اینکه روستای آدریان در کنار آتشگاه اصفهان قرارداشت، بنظرمی رسد در روزگار ساسانیان یکی از آدریانها در آنجا قرارداشته که نام آن بعنوان یک محله تاکنون باقی مانده است. در واقع آدریان آتشگاهی کم اهمیت تر و ویژه همگان بوده است.

اسفریز

واژه اسب در آن بکار رفته است. اسپریس: اسفریس، اسپرز، اسبریز به معنی میدان و رزمگاه است. ظاهراً اسفریس، عربی شده اسبریس و اسپریس است که میدان اسب بازی و چوگان بازی باشد. بنا به گفته ابوموسی که از قدمای اصفهان است، میدان اسفریس محله ای در اصفهان بوده و کسانی از علما و محدثان نیز به این محله انتساب داده شده اند. بنظر می رسد محله مذکور همین اسفریز است که ابوموسی از آن بعنوان یکی از محلات اصفهان نام برده است.

دستگرد قداده

در استان اصفهان و دیگر شهرهای ایران، روستاهای زیادی به نام دستگرد وجوددارد. مالکیت بر اراضی وسیعی از کشور ایران پیش از روزگار فرمانروایی تازیان، « دستگرت » نامیده می شد. دستکرت/دستگرد در مأخذ پهلوی و سریانی بسیار مصطلح بوده است.

اندان

اندان به معنای قنات و کاریز است

هرستان

به محل طلوع خورشید و محل خوش آب و هوا گفته می شود.

باولگان

باولگان به معنای محلی بسیار سرسبز و خوش آب و هوا

بناهای تاریخی خمینی شهر

شهرستان خمینی شهر با جاذبه های بیشمار جغرافیایی ، سابقه بسیار کهن تاریخی و میراث عظیم فرهنگی بجا مانده از نسل گذشته یکی از مناطق کمتر شناخته شده کشور است شهرستانی که با جاذبه های اکوتوریستی و فرهنگ بسیار غنی اسلامی و شیعی و با وجود بیش از 200 اثر تاریخی ارزشمند می تواند جایگاه بزرگ و پایگاه شایسته ای در صنعت گردشگری کشور داشته باشد و نقش بسیار خوبی در توسعه همه جانبه و پایدار استان ایفا نماید.

از بناهای تاریخی خمینی شهر می‌توان از عصارخانه محله گارسله در بازارقدیم ورنوسفادران ، ایوان گزیها جنب امامزاده سید محمد ، مجموعه حمامهای : اندوان ، گاردر ، توده ، شمس آباد ، کهندژ ، کوز ، درب سید و حمام کوشک مساجد تاریخی بسیار زیبایی چون : مسجد جامع خوزان ، مسجد آخوند ، مسجد ملا محسن ، مسجد ملاحیدر علی، مسجد گاردر، مسجد آقا علی اکبر ، مسجد ابوالبرکات و مسجد جامع فروشان بنای امامزاده سید ابراهیم ورنوسفادران ، امامزاده سید محمد ، امامزاده سید نجم الدین و خانه های تاریخی بسیار زیبا چون : مجموعه خانه های سرتیپ سدهی ، مجموعه خانه های مجیر ، خانه ابطحی ، خانه دایی رحیم ، خانه حاج آقا دکتر و گورستان های تاریخی چون گورستان ورنوسفادران با سنگ قبرهای نفیس و ایستاده ، گورستان گاردر و برج های کبوتر زیبا چون : برج کبوتر دستگرد ، برج کبوتر جوی آباد و مجموعه برجهای زیبای دشت ولاشان ودینان درچه نام برد.

مسجد جامع خوزان

مسجدجامع خوزان زیباترین و کهنترین مسجد خمینی شهر است. این مسجد با معماری چهار ایوانی در درمحله ای به نام خوزان، در خیابان شریعتی جنوبی واقع شده است. مسجد کنونی که معماری و تزیینات بیشتر قسمتهای آن متعلق به عهدصفوی و قاجار می باشد، برروی آثاری از دوره ایلخانان مغول در قرن هشتم هجری قمری بناگردیده است .که مسجدایلخانی خود بر شالوده ای از عصر سلجوقی احداث شده است. و قدما معتقدند در این مکان در پیش از اسلام معبد مهری وجود داشته که با ورود دین اسلام به این منطقه تغییرکاربری داده و به مسجد تبدیل شده است.

خانه سرتیپ امینی سده ای

تاریخ ساخت بنا باتوجه به کتیبه سردر ایوان آن به سال 1315 هجری قمری بازمی گردد. البته با استناد کتیبه ای که در اتاق شاه نشین قراردارد و سال 1316ه.ق را نشان می دهد، به احتمال ساخت این مجموعه یکسال طول کشیده و باتوجه به ساخت اجزای متعدد معماری در آن اکثر امکانات رفاهی و تفریحی در آن فراهم شده و مکانی مناسب برای یک زندگی اشرافی بوده است.

خانه سرتیپ امینی در محله فروشان خمینی شهر (سه ده) قراردارد. این عمارت در زمان سرتیپ محمدحسین خان امینی سه دهی که از فرماندهان قشون ظل السطان حاکم وقت اصفهان در زمان ناصرالدین شاه قاجار بود، احداث شده است. این مجموعه شامل چندخانه، دیوانخانه، حمام و حسینیه می باشد و نمونه واضحی از معماری دوره قاجار است براساس نقل قولها ظل السلطان حاکم وقت اصفهان قصد بازدید از سه ده را داشته که سرتیپ به دلیل نداشتن محلی مناسب برای پذیرایی، از وی درخواست مهلت دوساله جهت مهیا نمودن عمارتی درشأن او نموده که با موافقت حاکم روبرو شد و سریعاً شروع به ساخت این مجموعه کرد که با مهارت و استادی در مساحت 2350 مترمربع در جهت شمالی-جنوبی و با در نظرگرفتن امکانات اقامتی احداث گردید.

خانه ابوالحسن خان مجیر

در محله اندان خمینی شهر خانه باشکوهی مربوط به اواخر دوره قاجار اوایل دوره پهلوی وجود دارد که ابوالحسن خان مجیری متوفی به سال 1286 تاجر معروف توتون و تنباکو در زمان سلطنت ناصرالدین شاه خشت بنای آنرا نهاده و به خانه مجیر مشهور است

بنای عصارخانه خمینی شهر متعلق به دوران صفوی است . با طاق زیبای فضای مرکزی از نوع طاقهای کلمبو با کاربندی های زیبا و قوس جناغی دهانه ورودی و راهروهای طرفین آن که با طاق و تویزه پوشیده شده و فضایی زیبا بوجود آورده است .

برجهای کبوترخانه

کود کبوتر در اقتصاد کشاورزی ایران چنان اهمیتی داشته که غازان خان مغول در هفتصدسال قبل در ضمن سایر اقداماتش جهت احیای کشاورزی از جهت حفظ و حمایت کبوتران در روستاها نیز اقداماتی انجام داده و عمله دولت را از اینکه کبوتران را از روستائیان بگیرند منع کرده و قدغن کرده هرجا برج کبوتری وجوددارد دام بگذارند

برج کبوترخانه دستگرد 

برج کبوتر خانه دستگرد واقع در محله ای به همین نام بزرگترین برج کبوتر واقع در مرکز شهر خمینی شهر بوده که متعلق به دوره قاجار می باشد این برج در دوطبقه با راه پله هایی که به زیباترین شکل و با معماری بسیار زیبایی دسترسی را به طبقه دوم امکان پذیر می نماید با پلان دایره ای احداث شده است .

برج کبوترخانه جوی آباد قدیم

برج کبوترخانه جوی آباد قدیم در محله جوی آباد قدیم مربوط به دوره صفویه است. این برج از نوع استوانه ای و در دو طبقه ساخته شده است. پلان آن دایره ای است و در پلان این برج جرز و جدار به هم چسبیده اند

برجهای کبوتر صحرای ولاشان 

مجموعه ی برجهای کبوترخانه صحرای ولاشان درچه با قرارگیری در مجاورت هم با قدمت قاجاری ، و معماری متنوع و در عین حال با یک سبک مجموعه بسیار زیبا و چشم نوازی از ترکیب طبیعت و معماری بدون ایجاد احساس دخالت بشر در طبیعت و تخریب چهره زیبای آن در دید بیننده ، مجموعه ای بی نظیر پدید آورده است.

حمام های تاریخی خمینی شهر

عصر شکوفایی ایجاد حمام را باید متعلق به دوره صفوی دانست که در این دوره ایجاد حمامها در تمامی شهرهای ایران رو به گسترش نهاد بعد از این عصر در دوره قاجار نیز احداث حمام به شیوه گذشته ادامه یافت و نمونه های زیبایی از حمام های این عصر در خمینی شهر موجود است که از آن میتوان به حمام توده و حمام کوچک دوشنبه بازار، حمام کوز، حمام اسفریز، حمام گاوی، حمام گاردر وحمام کوشک اشاره کرد.

چشمه و آبشار لادر

آبشار لادر مکانی بسیار زیبا برای پیاده‌روی در کنار آبشار و بین صخره‌ها است. آبشار لادر از میان صخره‌های سنگی فرو می‌ریزد و نمایی چشم‌ نواز را پدید می‌آورد. در زمستان آب آبشار تبدیل به قندیل می‌شود و شاهکاری منحصر به‌ فرد از هنر دست طبیعت می‌سازد.

isfahancht

نظرات
arrow mahshid
واقعا افتخار میکنم که در این شهر به دنیا اومدم و دارم در اون بزرگ میشم
arrow حاج حیدری
متن کامل و بی نقص بود.. بله، ب نظرم خمینی یا شهر یا سده خودمون را هرکی دیدن نکنه واقعا کلاه سرش رفته و مرسی از ادمین گل که این متن رو در اختیار مردم عزیز قرار دادید تا به باور زیبایی های خمینی شهر برسند
arrow ReEAiE
عالی بود مرسی
arrow ریحانه تاک شهر
خیلی عالی بود
arrow داریوش
سلام. خداقوت عرض میکنم خدمت نویسنده محترم و دست اندرکاران این سایت ارزشمند. خواستم خدمتتون عرض بکنم قدمت زبان ولاتی در این شهر که بازمانده زبان مادی هست به ۴ هزار سال پیش میرسه. پس قدمت این شهر بیشتر از این حرفاست و به اشتباه ساسانی ذکر شده. مردم این شهر بسیار فرهیخته و سخاوتمند هستند. فرهنگ مردم این شهر ستودنیست.
arrow علی
ممنون بابت به اشتراک گذاشتن این مطالب زیبا. باید ذکر کنم که دانشگاه صنعتی اصفهان و شهرک علمی تحقیقاتی اصهان در خمینی شهر واقع شده است. این شهر بسیار زیباست و پیشنهاد میکنم دوستان حتما از اماکن گردشگری این شهر بازدید کنند.
پاسخ ادمین
با سپاس بیکران خدمت شما علی آقا که نظر خوبت رو اینجا ثبت کردید . بله دقیقا درست میفرمایی واقعا حیفه که از دیدن این شهرهای زیبا با این قدمت رو بهش توجه نکنیم.موفق و پایدار باشید
فرم ارسال نظر


مطالب پیشنهادی از سراسر وب


  ساخت وبلاگ   |   روانشناس ایرانی در لندن   |   دستگاه آب قلیایی دکتر مومنی  


آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین مطالب مجله


رپورتاژ آگهی ثبت کن و دیده شو !! رپورتاژ آگهی ثبت کن و دیده شو !! مشاهده